top of page

Information inför fotografering

VAD SKA JAG HA FÖR KLÄDER? 

Har du en vacker klänning eller balklänning hemma så passar dessa bra på bild! Tänk på att inte ha för mycket mönster på kläderna då dessa kan störa bilden. Tänk även på vilka färger som passar din häst. Beroende på vilken känsla du vill ha på bilderna kan du även ha dina fina ridkläder eller enkla jeans och snygg tröja. Eller varför inte flera ombyte om vi bokar en standard fotografering? 

VINTER

När det är lite kallare är ett tips att ha en finare och lite tunnare jacka som du kan fotograferas i, men att du även tar med dig en tjock lång vinterjacka eller en tjock jacka och en kjol att ha på mellan fotograferingen (när vi går till nytt fotoställe och liknande). Ha även med tjocka vantar som du kan ta på mellan fotograferingen.

VAD SKA HÄSTEN HA FÖR UTRUSTNING?

Jag rekommenderar att hästen har ett fint träns eller en enkel grimma - om du inte har någon speciell utrustning du vill ha med. ”Less is more”.

 

Jag har även en fotogrimma i rep som vi kan använda som jag sedan kan redigera bort så att det ser ut som att hästen är lös. Denna fungerar bra att longera med för att få frihetskänsla på bilderna, men hästen ska vara van att longeras i grimma för att detta ska fungera. Bilden till här är fotograferad i denna grimma och därefter borttagen för att ge frihetskänsla.

Vill du fotografera ridbilder med sadel, tänk på att matcha schabrak med din egen klädsel eller att du har ett neutralt schabrak (vitt, grått, svart) om du vill ha kläder i färg så att färg-kombinationen inte tar över. Samma med hästens skydd, matcha gärna de med schabrak eller neutrala skydd. 

 

Vill du ha bilder med svart bakgrund är det fint att knoppa hästens man om den inte har väldigt lång man. Är du ute efter bilder med mer frihetskänsla, kanske longerandes på stranden är det fint med en utsläppt flygande man.

VÄDER?
Vid mycket regn och storm flyttar vi fram tiden, men annars finns det många olika sorts väder som passar bra att fotografer i! Molntäckt himmel ger ett mjukt och fint ljus och är bättre att fotografera i än strålande starkt solsken. Att fotografera i lite lätt duggregn kan ge en fin känsla av dimma. Bilden här ovan är fotograferad på en strand i slutet av oktober när ett riktigt regnoväder var på ingång, vilket gav en underbar dramatisk himmel!

 

 

VAD SKA JAG FÖRBEREDA?
Det är bra om både människa och häst är redo när jag anländer till platsen eftersom fotograferingen börjar direkt. Det är viktigt att hästen är välborstad, att utrustningen är ren och att kläderna är rena. Ta med en longeringslina, grimskaft, hästgodis om hästen får äta det och gärna en borste om det skulle behövas.

 

 

FÅR JAG LÄGGA UPP BILDERNA PÅ SOCIALA MEDIER?
Det går jättebra att lägga ut bilderna på din hemsida, sociala medier osv. Se alltid till att skriva med ”Foto: Equine by Veronika” i bildtexten eller på instagram tagga ”Foto: @equinebyveronika”

 

LEVERANS
Fakturan ska vara betald innan bilderna levereras. Bilderna levereras efter ca 4 veckor till ett webbalbum där du i lugn och ro kan välja ut de bilder du vill ha. Vill du köpa fler bilder går det att köpa till enligt prislista. 

_DSC0672.jpg
bottom of page